Terug

John van de Werd – sportieve klant van Soundies

John van de Werd is 76 en nog heel sportief. John heeft 61 jaar gevoetbald, waaronder 15 jaar bij AGOVV. Twee jaar daarvan op het hoogste niveau, in de tweede divisie. Voetballen is gewoon een heel leuk spelletje. Bewegen en sporten zitten bij John in het bloed.

Als een donderslag bij heldere hemel was er opeens een herseninfarct. John ging na de operatie met een pacemaker door het leven. Het goede nieuws is dat John een hele goede conditie had. Het herstel verloopt, mede daardoor, gelukkig voorspoedig. Maar: voetballen zat er niet meer in. John kon beter gaan biljarten, vond de dokter. Dat zag John niet zitten. Bij WSV in Apeldoorn kwam John in aanraking met Dynamictennis. Nooit van gehoord? Dynamictennis is een sport die op een badmintonveld wordt gespeeld met een laag hangend net. De regels zijn een combinatie van tennis en tafeltennis. Zie ook hier voor meer uitleg.. Leuke sport, veel beweging. In deze sport kan John zijn sportieve ei weer kwijt. John promoot de Soundies-repen actief bij WSV. Er komt een dag dat we daar ook verkrijgbaar zijn…

John kwam Soundies tegen op een beurs. Met name de ‘Move It’-reep sprak hem meteen aan, omdat het een lekker sportreepje is dat ook nog positief werkt voor spieren, botten en gewrichten*. “Heerlijk bij de koffie ’s morgens!”, zegt hij. Zijn vrouw Anneke valt hem bij: “Vroeger at hij nog weleens Bounty of een Mars maar dat is zo helemaal niks eigenlijk. Nu neemt hij altijd Soundies”. Dat zijn vrouw de repen ook lekker vindt, ja, dat merkt John wel: “Als ik niet oppas, eet Anneke ze op!”, zegt hij lachend.

*’Move It’ bevat eiwit wat spiergroei stimuleert en de botten ondersteunt. Magnesium en vitamine D spelen een rol bij het behouden van sterke en soepele spieren. Vitamine C is goed voor het kraakbeen en mangaan goed voor de aanmaak/opbouw van kraakbeen (in de gewrichten).