Terug

Een Heerlijke Herstelreep!

Sjors van der Meer is een ambitieuze schaatser. In maart 2018 deed hij voor het eerst mee met de WK schaatsen voor studenten. In Minsk, Wit-Rusland. Zo kom je nog eens ergens! “Ik kwam uit op dezelfde afstanden die Sven Kramer reed in Peyongchang tijdens de Olympische Spelen”. Dat betekent dus de 5km en 10km op de lange baan, plus de ploegenachtervolging en de mass start. En de resultaten waren uitstekend! Een PR op de 5km (6.49), een PR op de 10km (14.00), een 6e plaats op de mass start en een bronzen plak op de ploegenachtervolging.

Een enorm mooie ervaring, maar eigenlijk is Sjors marathonschaatser. Een man van de lange adem. In het seizoen 2018-19 schaatst hij voor het eerst mee met het A-peloton, hij schaatst dan bij de Stehhman-ploeg. Dat hij promotie heeft gemaakt vanuit het B-peloton, komt door zijn goede prestaties afgelopen jaar. Hij viel bijvoorbeeld op tijdens de natuurijs-driedaagse (Haaksbergen, Arnhem, Noordlaren). En omdat hij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee (Oostenrijk) heeft uitgereden. Blijft hij altijd marathonschaatser? Sjors: “Ik blijf wel met een schuin oog naar de lange baan kijken. Zou mooi zijn als ik ooit een keer mee mag doen met een World Cup-wedstrijd.”

Met een sport als marathonschaatsen heb je een sterk lichaam nodig. En dat lichaam moet je goed onderhouden. Dat betekent verstandig trainen en goed eten. Dat doet Sjors dan ook. Veel fietsen in zomer én winter. En de ‘Move It’-eiwitreep van Soundies direct na de training. “Het is een lekker reepje dat prima de tijd overbrugt tussen de training en de eerstvolgende maaltijd”. En ‘Move It’ biedt nog wat extra’s: “Ik vind het fijn dat er zoveel extra ingrediënten in deze herstelreep zitten. Dat is echt het verschil met andere repen. Ik vraag veel van mijn lichaam, en met Soundies geef ik ook weer veel terug!” Sjors neemt nog een hap van de reep, met een grote glimlach.